Noticiari

A l’exposició sobre Albert Ràfols Casamasa i Maria Girona, “L’equilibri possible”, que es podrà veure fins el proper 12/05/2019 al Museu de Montserrat, s’evidencia l’influx que Rafael Benet exercí sobre ambdós artistes, la formació artística dels quals es desenvolupà sota els seus auspicis, com remarca Bernat Puigdollers, comissari de la mostra, en el catàleg.

En el context gris i reclòs de la postguerra –afegeix–, la pintura de Benet esdevingué un referent tant per a Ràfols com per a Girona. Per això, en aquesta exposició s’exhibeixen, a més de diversa correspondència i documentació,  quatre pintures de Benet: Retrat de la pintora Maria Girona (cat. 52.0.01), Les postres (cat. 49.0.02 ), La palmera (cat. 44.0.01) i Plaça de Sepúlveda (cat. 32.0.01), aquestes dues últimes pertanyents al Museu de Montserrat.